Verwaarloosde huisleeuw na jaren eindelijk ‘vrij’

Guero werd na jaren verwaarlozing gered uit een kleine kooi in een Mexicaanse privéwoning.

Verwaarloosd
De oude leeuw werd gevonden met een gebroken nek, een manke poot en een verwoest gebit door tevergeefs te bijten op de tralies die hem van zijn vrijheid beroofden.

Colorade State University 1
Foto: Colorado State University

Gered
Lokale dierenactivisten wisten het gekwelde dier te bevrijden in samenwerking met de Wild Animal Sanctuary in Colorado. Daar zochten ze een groep bij elkaar om Guero medische verzorging en een nieuwe thuis te geven, waar hij zijn laatste jaren waardig en vredig kan leven.

Team dierenartsen
Een heel team dierenartsen van de Colorado State University sloegen de handen ineen om na te gaan hoe ze de levenskwaliteit van de leeuw konden verbeteren. Voor de onbehandelde, gebroken nek zou een operatie te riskant zijn. Daarom krijgt Guero nu medicatie om de pijn draaglijk te maken. Een tandarts is erin geslaagd zijn gebit in die mate te herstellen dat pijnloos eten opnieuw kan.

Nieuw huis
Guero wordt verplaatst naar zijn nieuwe huis in het ruime, groene Wild Animal Sanctuary. ,,We schatten dat hij nog drie tot vijf jaar zal leven, maar zelfs al is het maar een jaartje, we gaan ervoor zorgen dat hij zich comfortabel en gelukkig voelt. Kwalitatieve voeding, zachte grond, gras om in te liggen en frisse lucht om op te snuiven”, klinkt het.

Dit artikel verscheen in De Gelderlander.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.