Uit de praktijk van dokter Fennema – De wereld gered

Dierenarts Fennema moet deze week de wereld redden als poes Lampje met buikpijn in de praktijk komt. 

Buikpijn
De immer verstrooide Hendrik de Vlaai kwam gejaagd de praktijk binnen. “Dokter mijn poes heeft erge buikpijn en eet niet meer” Sprak hij met een zorgelijk gezicht.Normaal keek Hendrik het altijd even aan met de poes Lampje, maar nu was het blijkbaar serieus.

Gekweld
Lampje lag klaaglijk miauwend op de behandeltafel. “Kan zij iets geks gegeten hebben?” vroeg ik. Voorzichtig voelde ik de buik. “Niet dat ik weet.” sprak Hendrik met een gekweld gezicht. Normaal was Hendrik altijd vrolijk en druk bezig met een of andere uitvinding.

Wereldproject
“Is er iets aan de hand Hendrik” vroeg ik, we kenden elkaar tenslotte al jaren. “Er is wat stagnatie bij een project dat de wereld gaat veranderen. Maar laten we eerst Lampje maar beter maken.”, sprak hij met een zucht.

Foto
Na het onderzoek van de buik van Lampje besloot ik toch maar een röntgenfoto te maken.“Wil je daar even bij helpen Hendrik?” vroeg ik. Samen maakten we de foto van de buik van Lampje. Toen ik de foto op de lichtkast hing zag ik een vreemde geometrische figuur ter hoogte van de maag.
Hendrik de Vlaai poes Lampje met chip

Superchip
Opeens zag ik Hendrik veranderen en opgetogen danste hij door de röntgenruimte. “Dat is de superchip die ik ontwikkeld heb maar die ik al dagen kwijt ben.”

Gered
“Zullen we de wereld en Lampje maar een grote dienst bewijzen, door die superchip van jou operatief te verwijderen?” sprak ik glimlachend. En even later lag Lampje op de operatietafel.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.