Hond die baasje probeerde te redden moest vechten voor eigen leven

Bij een brand trof de brandweer de 9 jaar oude boxer boven de eigenaar aan. Carmen probeerde haar baasje tegen de vlammen en de rook te beschermen. Hierbij raakte de hond zelf zwaargewond en moest vechten voor haar leven. Helaas overleed haar baasje, Ben Ledford, aan zijn verwondingen.

Toen de brandweer binnenkwam zagen ze dat Carmen bovenop Ben lag om hem te beschermen,”zo vertelt Ron Mitchell aan WCPO.  De buurman heeft zelf nog geprobeerd om het huis binnen te gaan en Ben te redden. Maar het mocht niet baten. De man uit de Amerikaanse staat Ohio stierf kort na aankomst in het ziekenhuis.

Foto: CNN.com
Foto: CNN.com

Vechten voor haar leven
De 9-jaar oude Carmen moest haar reddingspoging bekopen met vele verwondingen. De boxer vocht de afgelopen weken voor haar leven. Ernstig beschadigde longen hielden  haar in dierenziekenhuis, Care Center Vets. Sinds een paar dagen ademt ze weer zelfstandig. Maar dierenartsen hielden nog lang een slag om de arm.

Beschermen
Volgens dierenarts Marlo Anderson lijkt het er inderdaad op dat Carmen haar baasje probeerde te beschermen. “Veel honden weten instinctief wanneer er een crisis is.” Carmen lijkt de dierenarts erg sociaal. “Iedere keer als we bij haar komen probeert ze te reageren zo goed als ze kan.”

 Nieuw baasje
Na een week in het dierenziekenhuis knapte Carmen dusdanig op dat ze mee mocht met haar nieuwe baasje, het jongere broertje van Ben, Phil. “Bitterzoet”, noemt Phil het. “Carmen was als een dochter voor mijn broer en het is goed om haar erbij te hebben. Maar het zijn moeilijke omstandigheden.”

Carmen in het Care Centervets voor haar check up
Carmen in het Care Centervets voor haar check up

Crowdfunding voor medische kosten  
De begrafenis van de 33-jarige Ben vond op 11 februari plaats. Vrienden en familie van de overleden man hebben via crowdfunding 29.000 dollar bij elkaar gesprokkeld om de dierenkliniek te kunnen betalen. Het geld dat over is na het betalen van de medische kosten wordt gedoneerd aan Care Center Vets and Seven Hills Veterinary Clinic. Beide hebben samengewerkt om Carmen te redden.

Iedere dag beetje beter  
Carmen zit nog aan de antibiotica maar doet het volgens Phil iedere dag beter. “Ze loopt al een beetje de trap op en af, maar ze wordt nog wel snel moe. Carmen slaapt daarom nog veel, maar ze wordt wel steeds sterker. Het is fijn haar erbij te hebben in deze moeilijke tijd.”

 

Anderen lazen ook: 

1. Hond loopt 20 blokken om baasje te zoeken in ziekenhuis
2. Zwerfhond wordt vrienden met atleten en gaat 65 KM lang avontuur aan 
3. Hond en baasje na maanden door sneeuwstorm herenigd

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.