Hele dikke Teckel gaat op dieet en krijgt buikwandcorrectie

Toen Brooke Burton, een 27-jarige verpleegster, de Teckel Dennis voor het eerst zag in 2013 wist ze dat ze zijn leven moest redden. De hond woog meer dan 25 kilo en kon amper een paar stappen zetten zonder buiten adem te raken.  

Fast food
De vorige eigenaren van Dennis gaven hem voornamelijk fast food voor mensen. Hij at pizza’s, hamburgers en ander eten waar mensen al heel dik van worden. Dennis was heel snel buiten adem en zag er depressief uit.

Dieet
Brooke zette de Teckel meteen op een streng en gezond hondendieet en deed spelletjes met hem om gewicht te verliezen. Dennis bleek vooral dol op haal-en-brengspelletjes.

foto: www.dispatch.com
foto: www.dispatch.com

Gedragsverandering
Met het verliezen van de kilo’s werd Dennis socialer en minder nerveus en angstig als er andere mensen in buurt waren. Wandelen ging hij leuk vinden.

foto: www.7online.com
foto: www.7online.com

Te veel vel
In de maanden die volgden verloor hij steeds meer gewicht, maar zijn velletje kromp niet mee. Hij liep infecties op in de plooien van zijn huid en trapte zelfs met zijn pootjes op loshangend vel. Hij had zoveel pijn dat onderzoek ondragelijk werd.

foto: www.minutouno.com

foto: minutouno.com

Buikwandcorrectie
Dennis kreeg een buikwandcorrectie en 3 operaties om op andere plekken overtollige huid weg te halen. Brooke kon de dure operaties niet helemaal zelf betalen, maar werd geholpen door donaties van gulle mensen.

foto: siouxlandmatters.com
foto: siouxlandmatters.com

Een kwart over
De teckel heeft een lange en zware weg afgelegd, maar het was het zeker waard. Hij weegt nu nog maar 5,5 kilo en is dus meer dan 75% van zijn oorspronkelijke gewicht kwijt. Hij heeft nu een tomeloze energie om te stoeien en te spelen.

foto: Eric Albrecht - dispatch.com

foto: Eric Albrecht – dispatch.com

Fonds
Dennis de Teckel is een gelukkige hond nu hij al dat gewicht en vel kwijt is. Baasje Brooke wil een fonds op gaan zetten ter ere van Dennis. Met het fonds wil ze aandacht genereren voor overgewicht bij huisdieren.

foto: Eric Albrecht - dispatch.com

foto: Eric Albrecht – dispatch.com

Video
De transformatie van Dennis is inspirerend. In de video zie je zijn verhaal op de Amerikaanse TV.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.