Canadese fotograaf doet ‘Waar is Wally’ met hond

De Canadese fotograaf Andrew Knapp heeft een boek op de markt gebracht met foto’s die sterk denken aan de getekende ‘Waar is Wally’ prenten, waarop je moet zoeken naar Wally tussen tientallen andere poppetjes.

Momo
Maar in plaats van een stripfiguur met een rood-wit-gestreept shirt en dito mutsje, speelt Knapps eigen Border Collie Momo de hoofdrol in deze reeks.

Boek
Knapp woont en werkt vanuit een Volkswagenbusje. Voor zijn nieuwste boek ‘Find Momo Coast to Coast’ fotografeerde hij zijn hond, die uitzonderlijk goed op commando stil moet kunnen zitten, in 25 verschillende staten van Amerika. Voor de foto’s legde hij bijna 25.000 kilometer af op weg naar bekende plekken. Zo kun je Momo zoeken bij het Witte Huis, bij het Grand Central station in New York en op Times Square.
foto: www.gofindmomo.comfoto: www.gofindmomo.com

Ideaal reisgezelschap
Zijn reisgenoot was het ideale gezelschap, zo vertelt Knapp tegen DailyMail. ,,Momo blijft bij je in de buurt als het koud is, houdt de wacht wanneer het warm is en vindt het niet erg als je een keer een verkeerde afslag neemt.”

#findmomocoasttocoast
Op zijn Instagramaccount plaatst Knapp sinds een aantal jaar soortgelijke en andere foto’s van Momo. Het kanaal heeft al 366.000 volgers.

Nieuw boek
Eerder maakte de fotograaf ook al het boek Find Momo, waarin Momo op meer alledaagse plekken werd gefotografeerd als achtertuinen, buurten en wegen.
Momo en Andrew werken inmiddels alweer aan een nieuw boek.

Find momo in the train yard

find momo before the snow melts completely

Dit artikel verscheen in Twentsche Courant/Tubantia.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.