Dierenarts Anton Fennema Stroowaert Dierenkliniek

Uit de praktijk van dokter Fennema – poedel in hogere sferen

Dierenarts Anton Fennema vertelt deze week over het geestverruimend consult met een dwergpoedel. 

Regelmatig wordt mij gevraagd wat nu het allerbijzonderste is dat ik ooit heb meegemaakt.

Paniek
Van de week was er een spoedgeval dat ons nog lang zal heugen. Gelukkig liep het goed af. Om half negen belde een mevrouw in paniek op uit Rotterdam of ze direct langs mocht komen.

Pilletje
De hond had een pilletje opgegeten. Nog voor we konden vragen wat voor pilletje het betrof, was de verbinding al verbroken en de mevrouw onderweg. Vaak is het de anticonceptiepil van de eigenaresse en dat kan niet veel kwaad. Na een minuut of twintig arriveerde de mevrouw in kwestie.

Buurman, wat doet u nu
De hond, een vrolijke dwergpoedel met de naam Karolus leek niet erg ziek. “Dag mevrouw, en zegt u het eens wat was het voor pil?” Vroeg ik.  Het antwoord verraste me volkomen.
“LSD van de buurman” sprak ze verontwaardigd. “Ik was vanochtend bij hem op bezoek (het was half negen) en het lag zomaar op het nachtkastje!”

LSD

Braken
Omdat het nog maar kort geleden plaatsgevonden had, was mijn eerste zorg om Karolus te laten braken. Dit kan door middel van een injectie. Daarop kwam er al snel een deel van de pil uit met de verpakking er nog half om heen. Daarna belde ik het nationaal vergiftigingen centrum voor informatie. Daar weet men precies wat er voor therapieën mogelijk zijn.

Trip
Gelukkig konden we Karolus weer helemaal beter maken. Wat hij allemaal ervaren heeft tijdens zijn “trip” kon hij ons helaas niet vertellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.