Uit de praktijk van dokter Fennema – 127 hours

Deze week vertelt dokter Fennema over het verband tussen een hamster in een hachelijke situatie en de waargebeurde film ‘127 hours’. 

Film
We hebben allemaal in de kranten en op internet kunnen lezen over de film van de man, Aron Ralston, die 127 uur vastzat met zijn arm onder een rotsblok en daarna gered werd door een Nederlands echtpaar.

Gruwelijk
Velen zijn bij het zien van de film de bioscoop uitgelopen bij de scene waarbij de man zich bevrijdt door zijn eigen arm eraf te snijden. Het is dat het waar gebeurd is, anders zou je het niet kunnen verzinnen denk je bij jezelf. “Wat heeft dat nu te maken met de dierenartsenpraktijk?”, zullen sommigen onder u zich afvragen. Welnu het is een regelmatig terugkerend verschijnsel in onze praktijk. Dat kan niet waar zijn hoor ik u denken, maar de werkelijkheid is soms gruwelijker dan je kunt verzinnen.

Russische dwerghamster
Van de week kwam er weer een verdrietig meisje met haar Russische dwerghamster. “Hij loopt kreupel en zijn pootje bloedt” Sprak ze snikkend. Bij onderzoek van de kooi en de hamster kon ik nog net het losliggende achterpootje wegmoffelen. De hamster had met zijn achterpoot klem gezeten in een speeltje en had uiteindelijk om zich te bevrijden zijn ondervoetje eraf gebeten.  Daar heeft een hamster geen 127 uur voor nodig.

Hamster  Film 127 hours

Aron
Hij liep door het hok met een bloedend pootje waaruit nog een stompje bot stak Gelukkig kon ik haar geruststellen. “We kunnen je hamster opereren en dan kan hij met een half achterpootje nog lang en gelukkig verder leven.” Zei ik. Ze droogde haar tranen. “Hoe heet de hamster” vroeg ik. “Aron” sprak ze en ze kon alweer een beetje lachen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.