Leverworstijs nieuwste trend voor honden

In een ijssalon in de Duitse plaats Birkenfeld kunnen nu ook honden genieten van een verfrissend ijsje. De nieuwste creatie voor de viervoeters is een ijsje met leverworstsmaak.

,,Ik merk al jaren dat hondeneigenaren op een warme dag een extra bolletje ijs voor hun hond bestellen”, vertelt Marco Vazzola, de eigenaar van de ijssalon aan Die Welt. Dat moet anders, dacht hij, want er moet een gezondere manier bestaan om je huisdier een snack te geven.

Voor de perfecte bereiding van het ijs heeft hij verschillende dierenartsen gesproken, die hem aanraden er een stuk minder suiker in het ijs te doen. Fruitsuiker en honing was de oplossing, volgens Vazzola. Daarnaast gebruikt hij lactosevrije melk voor het hondenijs, omdat veel honden last hebben van een allergie.

Leverworst
Zijn nieuwste smaak, de leverworstsmaak, is een grote hit onder de viervoeters, maar net zoals mensen hebben honden ook verschillende smaken. Bananen- en vanilleijs valt in de smaak bij de dieren, maar aardbeienijs werd niet gewaardeerd.

Maar, benadrukt de ijsmaker, vaker dan een keer per week moet een hondje geen ijs krijgen. Te veel ijs kan voor een maagontsteking zorgen.

Dit artikel verscheen ook in De Gelderlander.
Foto: GETTY

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.