Hond Phoenix gedumpt bij afval

Het was helemaal niet zeker of Phoenix nog wel een toekomst zou hebben. De kleine grijze hond werd gevonden in een afvalcontainer terwijl het diertje vocht voor zijn leven.

Het hondje werd aangetroffen door de New Yorkse dierenbescherming maar Phoenix werd onmiddellijk overgebracht naar een opvangcentrum in Brooklyn omdat men daar ervaring had met dergelijke extreme gevallen van verwaarlozing.

Kleine overlevingskans
“Toen Phoenix hier toekwam, zat er amper nog leven in, het teefje had zelfs niet meer de kracht om zich te verroeren”, aldus een verzorger van Sean Casey Animal Rescue. “Haar ademhaling was zwak, haar temperatuur laag en ze had een infectie aan haar voorpoot.” Kortom het zag er erg slecht uit voor Phoenix. “Haar kansen op overleven waren miniem maar we wilden het toch proberen.”

Vechtertje
De goede zorg wierp zijn vruchten af. De toestand van Phoenix begon langzaam maar zeker te verbeteren. Ze kon terug op haar pootjes staan en zelfstandig wandelen. Haar voorpootje genas en haar staart kwispelde weer als vanouds.Nieuwe mand
Dit weekend viel het leven van het hondje helemaal in de plooi. Ze werd geadopteerd door een gezin. Phoenix is nu haast onherkenbaar terwijl ze poseert in de armen van haar nieuwe baasje. Het ga je goed lieve dappere Phoenix!

Dit artikel verscheen in Het Laatste Nieuws/HLN.be.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.