De tien honden- en kattenboeken die je móet hebben

In de Nationale Boekenweek kan ook een overzicht van boeken over honden en katten niet ontbreken. Over boeken die niet zouden misstaan in je boekenkast, maar vooral heel erg leuk ( en leerzaam) zijn om te lezen. Onze top tien van boeken die je móet hebben.

 De Puppyfluisteraar
van Klaas Wijnberg

puppyfluisteraar

Klaas Wijnberg, bedenker van de Stapcontact-methode werkt deze methode in dit boek verder uit voor puppy’s. Met deze theoretische basis krijgt de lezer inzicht in de natuurlijke eigenschappen van pup en jonge hond, en weet je wat je wel of niet van een hond kan verwachten.
als lezer krijg je antwoord op vragen als: welke eigenschappen heeft de hond van uw keuze? Hoe zorgt u ervoor dat u de baas bent en blijft? Wat is de functie van spelen? Wat communiceren ze? Wat betekent agressie? Waarom doet een hond op de training niet wat hij thuis wel doet en andersom? Een handige gids.


Grumphy Cat

grumpy boek
Hoe werd Grumpy Cat zo Grumphy? Dat legt de kat je haarfijn uit in dit boek. Waarom? Hij droomt van een wereld waarin iedereen mokt in z’n eigen hoekje, zo af en toe tevoorschijn komt om iemand te veroordelen en walging voelt voor iedereen om hem heen. Je krijgt een unieke kijk in zijn leven en tips voor activiteiten om je een rothumeur te bezorgen, geheel in de stijl van Grumphy Cat!

 

De wereld van de hond
van Alexandra Horowitz

wereld van de hond
Wat weten honden eigenlijk? Hoe denken ze? Hoe ervaren ze hun dagelijkse wereld, elkaar en de mens? Dit boek geeft een kijk op de wereld van honden, vanuit het oogpunt van de hond. In heldere taal maakt de lezer kennis met de vermogens van honden en krijgt een beeld van hoe het is om een hond te zijn.

 

Met fluwelen pootjes
Vicki Myron en Brett Witter

met fluwelen pootjes
Hoeveel levens kan een kat veranderen? En kan een achtergelaten kitten een kleine bibliotheek op stelten zetten? Lees het verhaal van Dewey, de geliefde bibliotheekkat.
Pas een paar weken oud, wordt Dewey achtergelaten in de inleverbak van de bieb, waar Vicky Myron hem de volgende ochtend meer dood dan levend vindt.
Dewey verovert meteen haar hart, en dat van de rest van het bibliotheekpersoneel. De daaropvolgende negentien jaar woont Dewey in de bibliotheek. Al snel kent het hele dorp hem: door zijn enthousiasme en speelsheid, en vooral door zijn zesde zintuig voor wie zijn liefde en aandacht het meest nodig heeft. Met fluwelen pootjes is zijn bijzondere verhaal.


Wat doet ie dan?

Liesbeth Hogendoorn

wat zegt ie dan2
In  ‘wat doet ie dan?’ staan enkele van de meest gestelde vragen over de opvoeding van een nieuwe pup. De heldere en met een gezonde dosis humor doorspekte antwoorden op deze vragen maken dit boek tot het leukste puppyboek van dit moment.


Het dierbaarste
van Kees van Koten

het dierbaarste koten
Door de jaren heen heeft Kees van Kooten verslag gedaan van zijn hilarische huiselijk leven, en dieren zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Met het verhaal ‘Willem , het verslag van de laatste dagen van ‘de niet helemaal zuivere, langharige herder, de hond waarmee je gezien kon worden , heeft Van Kooten een boek geschreven die je niet onberoerd zal laten.

 

Kattentaal voor Kattenliefhebbers
Isabella Lauer

Wat zegt mijn kat?
Vermoeid knipperen met de ogen, zacht spinnen, een hoge rug, rechtopstaande vacht of uitgestoken nagels? Katten drukken hun gevoelens uit via lichaamstaal – en wie die taal begrijpt, is duidelijk in het voordeel, want met wederzijds begrip ontstaat vaak een hechte band.

Goedgehumeurd of kregelig? Leer de stemmingen van uw kat herkennen en begrijpen. Vriend of vijand? Ontdek hoe katten met hun soortgenoten communiceren.

 

Spellen voor honden van snuffelspel tot hersenspel
 Helen Hagestein

spellen voor honden
Verveelt jouw hond zich snel? Of kan hij of zij wel een uitdaging gebruiken? In dit boek staan maar liefst 111 spellen om met de hond te doen. De gebruikte spelvoorwerpen zijn betaalbare huis-, tuin- en keukenvoorwerpen. Makkelijk om te maken en je krijgt er een heel tevreden hond door. Een win-win situatie.

Een held van een hond
Allen Parton

een-held-van-een-hond
Allen Parton liep in de Golfoorlog een ernstige hoofdwond op waardoor hij zwaar gehandicapt werd en zelfs het grootste deel van z’n geheugen kwijt was. Z’n vrouw en kinderen herkende hij niet meer. Een zware taak rust op de schouders van zijn vrouw Sandra. Jaren van revalidatie helpen wel iets, maar niet veel. Ze is de wanhoop nabij. Toen kwam Endal: een labradorpuppy met zijn eigen problemen. Een banjer, die zich keer op keer in de nesten werkte.

Een held van een hond is een waargebeurd ontroerend verhaal over verlies, tegenslagen, overwinningen maar vooral over hoe een hond het leven van niet alleen Allen maar ook zijn vrouw en kinderen een stuk beter maakt.


Bob, de straatkat
James Bowen

bob de straatkat
James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staaan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.